Proteiinirikas krõbe maapähklivõine india pähkli müsli (gluteenivaba, piibavaba, vegan)
Ülimalt lihtne müsli retsept maapähklivõi armastajatele
See on üks parimaid granolasid, mida olen valmistanud – ilmselt tänu maapähklivõile ja kõrgele pähklisisaldusele :). See on gluteenivaba, piimavaba, vegan, ei sisalda valget suhkrut ning on kõrge valgusisaldusega tänu suurele pähklite ja seemnete hulgale.
Vihje: Eelista alati granolat, mille suhkrusisaldus on madal ja mis sisaldab rohkem valku ning tervislikke rasvu (pähklid ja seemned). See aitab vältida veresuhkru järsku tõusu, mida põhjustavad kõrge süsivesikusisaldusega granolad. See on kasulik nii üldisele tervisele kui ka kehakaalu hoidmisele. Lisaks sisaldavad pähklid ja seemned rohkelt vitamiine ja mineraalaineid.
Vaja läheb:
Väikest ahjuvormi
Küpsetuspaberit
Suurt kaussi
Segamiseks lusikat
Töötavat ahju (loomulikult).
Koostisosad:
200 g (7 oz ehk 1,5 tassi) gluteenivabu täisterakaerahelbeid
130 g (4,5 oz ehk peaaegu 1 tass) india pähkleid (Võid asendada india pähklid pekaanipähklitega, mis on minu lemmikud!)
50 g (2 oz) seemnesegu või kõrvitsaseemneid
50 g (2 oz) riivitud kookost
3 sl magustamata maapähklivõid
5 sl mett või vahtrasiirupit (soovi korral võid kasutada pool ja pool)
0,5 tl soola
Küpseta 20 minutit 165-170 kraadi juures.
Pärast küpsetamist lase täielikult jahtuda, seejärel murra sõrmedega krõbedateks tükkideks :). Naudi koos jogurti, datli- või vahtrasiirupi ja marjadega.
Ülejäänud granolat saad säilitada õhukindlas purgis.