
Kiire ja lihtne viis, kuidas lisada oma põhitoidu kõrvale rohkem köögivilju (vitamiine, mineraale, kiudaineid ning muid häid aineid).
Maguskartul sisaldab rohkelt kiudaineid, mis toetavad seedimist ja aitavad hoida veresuhkru taset stabiilsemana (mis soodustab omakorda kaalu langetamist). See on rikas A-vitamiini eelkäija beetakaroteeni poolest, mis toetab immuunsust ja silmade tervist. Lisaks sisaldab maguskartul antioksüdante, mis aitavad vähendada põletikke ja kaitsta rakke kahjustuste eest.
Brüsseli kapsad on kasulikud, kuna need sisaldavad rohkelt C- ja K-vitamiini, mis toetavad immuunsüsteemi ja luude tervist. Lisaks on need täis kiudaineid ja antioksüdante, mis soodustavad seedimist ning aitavad vähendada põletikke kehas.
Retsept
- 2 suurt bataati
- 500 g brüsseli kapsaid
- 300 – 400 g kookoskreemi (näiteks @santamariaeesti Original või Rich kookoskreem lillas tetrapakis või @greenest.ee Cocomi mahe kookoskreem 1L))
- 200 – 300 g kikerherneid
- 0,5 tl soola
- *praadimiseks natuke õli
Valmistamine
Tükelda bataat kuubikuteks ning lõika brüsseli kapsad pooleks või neljaks.
Pane poti põhja natuke õli, aja õli kuumaks ning pruunista pisut bataate (see tegevus on valikuline). Lisa brüsseli kapsad, kookoskreem ja sool. Hauta kaane all ca 15 min keskmisel kuumusel, vahepeal õrnalt segades. Lisa seejärel kikerherned ja hauta veel ca 5 min. Jälgi pidevalt, et bataat üle/katki ei hauduks, kuid küpseta see siiski piisavalt pehmeks nii, et kahvel mõnusalt läbi läheb.