Kõrvitsapannkookide koostisosad
Kogusest saab ca 25 kooki.
- ca 500 g kooritud kõrvitsat
- 1 klaas mandlijahu (võib proovida asendada ka kaerajahuga)
- 1 klaas kaerahelbeid või kaerajahu
- 3 muna
- piim (taimne või loomne), nt mõni puhtam pähklipiim (võiks olla ilma taimeõlita ja ilma emulgaatorite ja regulaatoriteta)
- 3 tl kaneeli
- 2 tl piparkoogimaitseainet või pumpkin spice ehk kõrvitsakoogi maitseainet
- 3 spl vahtrasiirupit või mett
- 0.5 tl soola
- 1 tl küpsetuspulbrit
- 2 tl vanilliekstrakti (valikuline)
- õli (nt kreeka pähkli või kookosõli) praadimiseks
PS. Kui sul on refluks, siis kasuta võimalikult vähe õli ja prae madalal kuumusel. Taimse piimana kasuta kindlasti piima, kus pole lisatud taimeõli (rapsiõli, päevalilleõli) ja lisaaineid.
Valmistamine
- Koori ja tükelda kõrvits ca 3-4 cm kuubikuteks.
- Hauta kõrvitsakuubikuid ahjus fooliumiga kaetud või kinnises nõus ca 30 min 190 kraadi juures. Või siis vähese veega potis seni kuni kõrvitsad on pehmed.
- Blenderda kõik koostisosad kokku. Maitse taigent. Lisa, mida tunned, et on vaja 🙂
- Küpseta pannil näiteks kreeka pähkli või kookosõliga (rafineeritud kookosõli kui ei soovi kookose maitset).
Milline on Sinu enesetunne ja tervis? Kui see pole päris see, mis võiks olla, siis ehk on aeg võtta iseennast fookusesse? Kui tahad ideid, kuidas end läbi toidu ja elustiili paremini toetada ja tervise-eesmärke saavutada, siis
0 Comments
Jäta kommentaar
You May Also Like...
Valgurikas vaarika-jogurti-munakook
oktoober 2, 2025
Retseptisoovitus! Riisi-lihapallid tomatikastmes (GV)
august 4, 2025
Hommikune valgurikas vaarika-jogurtipuding
oktoober 18, 2025
