4 varianti, kuidas valmistada köögivilju maitsval moel kõrvalroana
Mõnikord pole soovi köögivilju toidu sisse panna. Või siis köögiviljad lihtsalt ei sobi teatud toitude sisse.
Kuna aga päevas võiks tarbida vähemalt 5 peotäit köögivilju, siis kuidagi võiks selle koguse ikkagi “kätte saada” 🙂
Siin on 4 varianti, kuidagi valmistada köögivilju kõrvalroana.
Grillitud paprika-brokoli-suvikõrvitsa mix
Toorainete koguseid ette pole antud. Vali kogused vastavalt sellele, kas on soov kõik korraga ära süüa, või valmistada suurema koguse pikemalt ette. Soovitan teha viimast! 🙂
Koostisosad
- Paprika
- Suvikõrvits
- Brokoli
- Küüslauk
- Oliiviõli (aga võid kasutada ka võid või gheed)
- Sool
- Itaalia maitseainesegu või rosmariin või oregano (oleneb, mis meeldib)
Valmistamine
- Lõika köögiviljad tükkideks
- Pane tükid väikesesse ahjuvormi
- Vala üle oliiviõliga (või lisa või/ghee tükid)
- Lisa purustatud või tükeldatud küüslauk
- Lisa sool ja maitseaine
- Sega kätega läbi (segamisel püüa käte vahel või/ghee ära sulatada)
- Küpseta esmalt 190 kraadi juures fooliumi all 15 min
- seejärel eemalda foolium ja küpseta veel 15 min grillrežiimil
Ahjus röstitud suvikõrvits
Suvikõrvitsa valmistamine
- Lõika suvikõrvitsad ketasteks või pulkadeks.
- Aseta ahjuplaadile küpsetuspaberi peale.
- Lisa või või ghee tükid (eriti hea tuleb mõne maitsevõiga)
- Lisa maitse järgi soola (mida vähem, seda parem) – hiljem saab alati juurde lisada.
- Lisa meelepärane maitseaine – näiteks kas Itaalia maitseainesegu, kana maitseaine, rosmariin või tüümian. Võid lisada ka sibulapulbrit (kui on).
- Sega kätega läbi.
- Grilli ahjus 195 kraadi juures ca 30 min.
Hautatud köögiviljad tilliga
Hautada saad näiteks kas
- potis väikese koguse veega (kaane all)
- spetsiaalses aurutuspotis
- fooliumiga kaetud ahjuvormis ca 200 kraadi juures
Vali omale sobiv viis.
Valmistamine
- Leia poest omale sobiv/sobivad külmutatud köögiviljade segud.
- Vala sisu potti/vormi.
- Lisa maitseks tükk võid.
- Lisa peenestatud till (eelistatavalt värske, aga sobib ka kuivatatud).
- Lisa soola (kui või on soolane, siis lisa pigem vähem).
- Sega läbi.
- Hauta ca 15-20 min (aeg sõltub köögiviljade “jäikusest” ja tükkide suurusest).
Röstitud tomatid küüslaugu ja oliiviõliga
Valmistamine:
- Haki tomatid
- Laota ahjupannile (küpsetuspaberit ei ole tegelikult tarvis)
- Vala üle oliiviõliga
- Lisa paar või rohkem katki pressitud küüslauguküünt (oleneb kui suur küüslaugusõber oled)
- Lisa soola
- Maitsesta kas rosmariini või muude meelepäraste ürtidega
- Sega kätega läbi
- Grilli ahjus 195 kraadi juures ca 20 min
You May Also Like...
Suvikõrvitsa-parmesani medaljonid (GV)
september 4, 2025
Bataadi vahvlid või pannkoogid (GV, PM)
september 9, 2025