
Olen nende taimsete “ahjuvõileibad” avastuse üle üliõnnelik! Super kiire ja maitsev viis lisada oma menüüsse rohkem köögivilju. Lisaks on neid lillkapsa soolaseid “koogikesi” üli lihtne valmistada.
Retsept sobib nii hommiku, lõuna kui ka õhtusöögiks. Mina näiteks nautisin neid “võileibu” lõunaks omatehtud pesto kattega seemnekaraskiga.
Koostisosad
- 1 lillkapsa pea
- kirsstomateid (vali ise kui palju neid lisada soovid)
- 100 – 150 g pestot. Soovitan valmistada ise, kuna minu arvates poe variandid ei ole nii maitsvad.
- 2 mozzarella või burrata juustu
- oliiviõli
- soola
- parmesani
Pesto retsept
- 3/4 klaasi india pähkleid
- suur kimp/pott basiilikut
- 1 küüslauguküüs
- soola (maitse järgi)
- 1/3 klaasi oliiviõli
- ca 40 g riivitud parmesani (võid ka ise riivida). Soovi korral võid asendada maitsepärmiga või siis lisada mõlemat.
Viska kõik koostisosad blenderisse ja blenderda madalatel pööretel ühtlaseks massiks. Soovituslik on india pähkleid enne 15 min vees leotada. Kui blender ei käi ringi, lisa oliiviõli.
Lillkapsa “võileibade” valmistamine
- Viiluta lillkapsas ca 2 cm paksusteks viiludeks.
- Laota ahjupannile (küpsetuspaberi peale)
- Vala üle oliiviõliga
- Kata kõik viilud pestoga
- Lisa viilutatud mozzarella/burrata
- Lisa tomativiilud
- Puista peale riivitud parmesani (valikuline)
- Puista peale hästi õrnalt soola
- Küpseta eelsoojendatud ahjus 195 kraadi juures ca 20-25 min kuni juust hakkab äärtest kuldseks minema.

Peale küpsetamist:

0 Comments
Jäta kommentaar
You May Also Like...
Kiire ja lihtne maguskartuli-brüsseli kapsa pajaroog
veebruar 11, 2025
Retsept: Roheline kreemjas spinati-banaani-kookosesmuuti
detsember 30, 2018