
Selle retseptisoovituse tõi minuni hea tuttav Kristi, kes kokkab ka ise tõeliselt maitsvaid ja visuaalselt kauneid toite! Aitäh, Kristi
Ilmselget ei suutnud ma saadetud retsepti jälgida ja modifitseerisin seda – no nagu ikka :).
Miks need köögiviljakotletid eriliseks teeb?
- mõnus juustune maitse
- nisuvaba. Paljudel inimestel tekitab nisu kõhuprobleeme, ja seda leidub nii palju igal pool, isegi vorsti sees. Lisaks pole valges nisujahus suurt midagi kasulikku. Siin retseptis on kasutatud nisujahu asemel toortatrajahu.
- tegu ei ole hakklihakotletiga, mida oleme harjunud tihedamini tegema, vaid seekord on fookuses taas köögiviljad. Ehk kui tahad oma menüüs köögiviljade kogust tõsta, siis on see taas üks võimalus!
- pealt krõbe tekstuur
- lihtne ja kiire valmistada! Ainuke tüütu osa on riivimine. Minul köögikombaini ei ole – sellega vist oleks palju lihtsam? Teatud blenderitega saab ka teha midagi hakkimise sarnast? Kui sul on selle teemaga seoses kogemusi, jaga kindlasti kommentaarides!

Koostisosad
- 500 g riivitud kartulit
- 450 – 500 g riivitud suvikõrvitsat (pärast riivimist on oluline vedelik välja pigistada)
- 200 g riivitud mozzarella juustu
- 100 g riivitud parmesani
- 2 muna
- 100 g toortatra jahu
- 4 küüslaugu küünt
- 2 spl värsket või kuivatatud peterselli
- 2 spl värsket või kuivatatud tilli
- 1 tl soola
- 1 tl pipart
- oliiviõli või rafineeritud kookosõli (praadimiseks)
Valmistamine
1. Riivi suvikõrvits. Nõruta käterätiku abiga liigne vedelik välja.
2. Riivi kartul. Kui kartul on vesine, võid teha sama nagu suvikõrvitsaga.
3. Sega kõik koostisosad kokku.
4. Prae pigem keskmisel kuumusel.
2. Riivi kartul. Kui kartul on vesine, võid teha sama nagu suvikõrvitsaga.
3. Sega kõik koostisosad kokku.
4. Prae pigem keskmisel kuumusel.

0 Comments
Jäta kommentaar