
Koostisosad:
- 2 punast paprikat
- 240 g keedetud kikerherneid
- 2 spl tahinit
- poole sidruni mahl
- 2 spl oliiviõli
- 1 küüslauguküüs
- 2 tl paprikapulbrit
- 2 tl jahvatatud vürtsköömenit
- 1 tl cayenne’i pipart
- 1-2 tl soola
Juhised:
- Rösti paprikat umbes 30 minutit 190 kraadi juures.
- Pane kõik koostisosad blenderisse või köögikombaini ja blenderda, kuni segu on ühtlane.

5 põhjust, miks lisada hummus oma menüüsse
Siin on põhjused, miks peetakse hummust tervislikuks ja mitmekülgseks toiduks:
Sisaldab palju kasulikke toitaineid
Hummus on täis olulisi toitaineid. See on hea taimse valgu, kiudainete ja tervislike rasvade allikas. Lisaks sisaldab see vitamiine ja mineraale nagu mangaan, vask ja raud, mis aitavad kaasa üldisele heale tervisele.Toetab seedimist
Hummuses sisalduvad kiudained on kasulikud seedimisele. Kiudained soodustavad sooletegevust, toetavad tervet soolestiku mikrobioomi ja aitavad ära hoida kõhukinnisust. Hummuse lisamine oma menüüsse võib aidata kaasa paremale seedimisele.Kasulik südame tervisele
Hummus sisaldab monoküllastumata rasvu, mis on südamele kasulikud. Need rasvad aitavad vähendada kolesterooli taset ja vähendavad südamehaiguste riski. Hummuses sisalduvad kiudained ja antioksüdandid mängivad samuti rolli südame tervises.Mitmekülgne kasutus
Hummus on äärmiselt mitmekülgne ja seda saab nautida mitmel erineval viisil. See on ideaalne dipikaste köögiviljade või krõpsude juurde. Samuti saab seda kasutada määrdena võileibadel, wrappides või salatite peal. Võimalused on lõputud.Toetab kaalulangust
Hummus võib olla abiks kaalu kontrollimisel. Selle kõrge kiudainete sisaldus soodustab täiskõhutunde tekkimist, aidates sul kauem täis olla. Samuti on see madalama kalorsusega alternatiiv paljudele teistele dipikastmetele ja määrdetele, muutes selle tervislikumaks valikuks.