Hommikune valku tĂ€is pakitud vaarika “pudrukook” đ pakub lĂ”hna- ja visuaalset naudingut! MĂ”nus vaheldus hommikuputrudele ja munatoitudele.
Kes see siis hommikuks kooki sööb – see ei ole ju tervislik!
Tegelikult oleneb see koogist. Ja see siin polegi pĂ€ris kook…
Mis teeb selle hommikuse “vaarikakoogi” eriliseks ja tervislikuks?
- sisaldab omajagu valku – munad, jogurt. Kui valk domineerib, aitab see hoida veresuhkru stabiilsemana, mis omakorda vĂ”imaldab nĂ€iteks efektiivsemalt langetada kaalu, aga aitab ka hoida Ă€ra kehas madala pĂ”letiku teket (kui sul just piimatundlikkust vĂ”i -talumatust pole), mis on aluseks paljudele haigustele
- nÀeb ilus vÀlja
- lÔhnab hÀsti
- meeldib (enamasti) ka lastele!
- vĂ€hemagus – sisaldab magusainena vaid 2 spl mett (3 inimese koguse kohta). Kuigi vĂ€limus viitab, et tegu justkui magusa koogiga, siis antud retsepti puhul sellist 100% koogielamust ei saa, sest tegu pole ikkagi pĂ€ris koogiga đ
- sisaldab vaarikaid, kus sees palju kasulikku
Koostisosad (ca 3-4-le)
- 380 g Kreeka jogurtit
- 4 muna
- 100 g kaerahelbeid (vĂ”id asendada nĂ€iteks ka valmistehtud riisipudruga – sel juhul seda blenderisse panna pole tarvis, vĂ”id segada selle ĂŒlejÀÀnud seguga kokku)
- 2 spl mett
- vanilliekstrakt (valikuline)
Valmistamine
Sega kĂ”ik komponendid blenderis kokku. Vala ahjuvormi ja kĂŒpseta eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures ca 20 min.