Hommikune valku täis pakitud vaarika “pudrukook” 🙂 pakub lõhna- ja visuaalset naudingut! Mõnus vaheldus hommikuputrudele ja munatoitudele.
Kes see siis hommikuks kooki sööb – see ei ole ju tervislik!
Tegelikult oleneb see koogist. Ja see siin polegi päris kook…
Mis teeb selle hommikuse “vaarikakoogi” eriliseks ja tervislikuks?
- sisaldab omajagu valku – munad, jogurt. Kui valk domineerib, aitab see hoida veresuhkru stabiilsemana, mis omakorda võimaldab näiteks efektiivsemalt langetada kaalu, aga aitab ka hoida ära kehas madala põletiku teket (kui sul just piimatundlikkust või -talumatust pole), mis on aluseks paljudele haigustele
- näeb ilus välja
- lõhnab hästi
- meeldib (enamasti) ka lastele!
- vähemagus – sisaldab magusainena vaid 2 spl mett (3 inimese koguse kohta). Kuigi välimus viitab, et tegu justkui magusa koogiga, siis antud retsepti puhul sellist 100% koogielamust ei saa, sest tegu pole ikkagi päris koogiga 🙂
- sisaldab vaarikaid, kus sees palju kasulikku
Koostisosad (ca 3-4-le)
- 380 g Kreeka jogurtit (kui Sul on laktoosi- või kaseiinitalumatus või -tundlikkus või oled vegan, siis asenda taimse jogurtiga, näiteks maitsestamata kookosjogurt või mandlijogurt)
- 4 muna
- 100 g kaerahelbeid (võid asendada näiteks ka varem valmis tehtud riisipudruga – sel juhul seda blenderisse panna pole tarvis, võid segada selle ülejäänud seguga kokku)
- 2 spl mett
- vanilliekstrakt (valikuline)
Valmistamine
Sega kõik komponendid blenderis kokku. Vala ahjuvormi ja küpseta eelsoojendatud ahjus 190 kraadi juures ca 20 min.
Laste natuke jahtuda (et saaksid kooki lõigata).
You May Also Like...
Hommikune valgurikas vaarika-jogurtipuding
oktoober 18, 2025
Retsept: Roheline kreemjas spinati-banaani-kookosesmuuti
detsember 30, 2018
Röstitud paprika hummus
märts 4, 2025
