Suvikõrvits – paljude jaoks võib see tunduda täiesti iseloomutu kõrvitsaline.
Tegelikult saab suvikõrvitsast valmistada väga maitsvaid ja kohati ka väga lihtsaid roogasid. Näiteks – hautada koos teiste köögiviljade või ka näiteks seentega, maitseinete ja koore või kookoskreemiga ahjupannil, küpsetada ahjus või ja soolaga, lõigata spetsiaalse noaga suvikõrvitsa-spagette ja kasutada pastades või salatites jne jne.
Siin üks tõesti lihtne ja kiire retsept!
Viiluta suvikõrvits.
Pane viilud suurde kaussi.
Lisa sool, pipar, soovitud hulgal pressitud küüslauku, soovi korral ka sibulapulbrit ja oliiviõli.
Valikuline: või lisada ka rohelist või punast pestot (kui pesto sulle maitseb).
Sega kausi sisu kätega segi.
Laota ahjupannile.
Riivi peale parmesan.
Ja pista ahju 195 kraadi juurde, ca 20 min.
Naudi snäkina (soojendatult) või pearoa kõrvale salati asemel.