Tervislikud, köögiviljarohked ja gluteenivabad vahvlid – mõnus vahepala kogu perele
Need on vahvlid, mida tihti oma armsale 2-aastasele teen (tavaliste nisujahupannkookide asemel).
Taignast võib soovi korral vahvlite asemel ka pannkoogid teha.
🤍 valmivad kiiresti ja lihtsalt
🤍 sobivad tervislikuks vahepalaks
🤍 …või maiustamiseks
🤍 hea lastele tervisliku snäkina kaasa panna
🤍 GV, PM – sobib neile, kel lekkivast soolest tingitud gluteenitalumatus või piimatalumatus, ja ka neile, kes soovivad kaalust alla võtta (sel juhul mett pigem vähem)
🤍 köögiviljarohked, sh ka rohkem vitamiine kui tavalistes valgest jahust vahvlites
🤍 valgurohked (suure munasisalduse tõttu)
Vahvlid tulevad pehmed, kerged ja õhulised ning sobivad süüa pigem jahtununa.
Küpseta pigem kauem kui vähem, et vahvlid liiga vedelad ei tuleks.
Koostisosad:
- 500 g hautatud/keedetud bataati (hauta või keeda piisavalt pehmeks)
- 100 g kaerajahu või 60 g kaerajahu ja 6 spl mandlijahu (mulle nt meeldib mandlijahuga versioon rohkem)
- 4 muna
- 20-30 g mett
- 1/4 tl soola
- 5 spl kookoshelbeid (valikuline)
- 1 tl vanillipastat või vanilliekstrakti (valikuline)
- 1 tl kaneeli (valikuline)
- rasvaine küpsetamiseks, nt kookosõli
Kasuta segu segamiseks saumikserit või suurt blenderit. Aga võimalik on hakkama saada kahvli ja lusikaga 🙂
0 Comments
Jäta kommentaar
You May Also Like...
Lillkapsa “ahjuvõileivad” mozzarella ja pestoga
märts 25, 2025
Soolased ja krõbedad juustuvahvlid (GV, nisuvaba)
september 18, 2025
Kodused kotletid kikerhernestega seesamiseemne paneeringus
märts 25, 2025