Proteiinirikas krõbe maapähkline india pähkli müsli (gluteenivaba, piibavaba, vegan)
lihtne müsliretsept maapähklivõi armastajatele
See on üks parimaid müslisid, mida olen valmistanud – ilmselt tänu maapähklivõile ja kõrgele pähklisisaldusele :). See on gluteenivaba, piimavaba, vegan ega sisalda valget suhkrut ning on kõrge valgusisaldusega tänu suurele pähklite ja seemnete hulgale.
Milline müsli on tervislik?
Eelista müslit, mille suhkrusisaldus on madal ja mis sisaldab rohkem valku ning tervislikke rasvu (seemned, pähklid, kookos). See aitab vältida veresuhkru liiga suurt tõusu, mida põhjustavad kõrge süsivesikusisaldusega müslid, kus domineerivad kaerahelves või muu teravili, magusad puuviljatükid ja suhkur.
Madal suhkrusisaldus ja kõrgem valgusialdus on kasulik nii üldisele tervisele kui ka kehakaalule. Lisaks sisaldavad pähklid ja seemned rohkelt vitamiine ja mineraalaineid.
Serveerimisnõuanne: serveeri koos maitsestamata jogurti ja marjadega.
Vaja läheb:
- Väikest ahjuvormi
- Küpsetuspaberit
- Suurt kaussi
- Segamiseks lusikat
- Ahju
Koostisosad:
- 200 g (1,5 tassi) gluteenivabu täisterakaerahelbeid
- 130 g (peaaegu 1 tass) india pähkleid (Võid asendada india pähklid pekaanipähklitega, mis on minu lemmikud!)
- 50 g seemnesegu või kõrvitsaseemneid
- 50 g riivitud kookost
- 3 sl magustamata maapähklivõid
- 5 sl mett
- 0,5 tl soola
Valmistamine
Sega massi pigem käega. Sõrmede vahel hõõru mesi ja maapähklivõi üle kogu kuiva massi.
Suru tugevalt käega kogu mass ahjuvormi põhja. Või lusikaga veel lisasurumisringi 🙂 teha. Mass peaks kokku kleepuma. Juhul kui ei kleepu, on ilmselt mett või maapähklivõid liiga vähe saanud. Mina korjan tavaliselt äärtest India pähklid ära ja paigutan need pigem keskele, et ääred koos püsiksid.
Küpseta 20 minutit 165-170 kraadi juures.
Pärast küpsetamist lase täielikult jahtuda, seejärel murra sõrmedega krõbedateks tükkideks :). Naudi koos maitsestamata jogurti, datli- või vahtrasiirupi ja marjadega.
Ülejäänud granolat saad säilitada õhukindlas purgis.